Sópáncélban sült pulykacomb

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 2 felső pulykacomb
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 3 db citrom
  • 2.5 dl olaj
  • 4 kg asztali só
  • 4 db tojás

Elkészítés

A bazsalikomot, kakukkfüvet és a citromok lereszelt héját az olajjal összekeverjük. Ebbe pácoljuk a húst a hűtőben legalább 5-6 órát. (Én műanyagzacskóba szoktam tenni, úgy helyezem egy tartóba, mert időnként ebben könnyebb forgatni, hogy a hús jól átvegye az ízeket, ugyanakkor a végén a zacskót nem kell elmosogatni sem!) A sütés előtt a sót az egész tojásokkal jól összekeverem, majd ebből a sütőtepsi aljára 1-1,5 cm vastagon alapot rakok, erre helyezem a húsokat, amelyek bőre alá a citromból karikákat dugok. A maradék citromkarikákat a húsok közé helyezem. A sókeverékkel vastagon (kb. 1 cm) jól betapasztom. Kb. 200 fokos nem előmelegített sütőben 2 órán keresztül sütjük. Ezután klopfoló kalapáccsal a sópáncélt lefejtjük a húsról, tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.